Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szynkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 25 dkg
szpinak mrożony 50 dkg
szynka gotowana 2 plastry
gouda 3 dkg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
Natka pietruszki suszona Prymat
masło 2 łyżki
mleko 4 lyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Porada

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szynkowe

Ziemniaki obrać , wymyć wrzucić do wrzącej osolonej wody i ugotować. Szpinak wyjąc z torebki, odsączyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, poddusić na nim cebulę . Dodać szpinak , doprawić solą i pieprzem, dodać 2 łyżki śmietany i 1 łyżkę mąki , smażyć. Pod koniec dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Ziemniaki odcedzić . Do odcedzonych ziemniaków dodać mleko , tłuszcz i miksować ręcznym mikserem. Dodać posiekany szczypiorek i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, doprawić gałką muszkatołową. Masę ziemniaczaną rozłożyć na plastrach szynki, zawinąć i przekroić na pół. Gotowy szpinak włożyć do naczynia żaroodpornego a na nim ułożyć roladki. Posypać startym serem i zapiec bardzo krótko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 11.04.2016 10:55
Ciekawy pomysł na kolację albo przystawkę.
Maridka19 11.04.2016 08:49
Pyszna propozycja :)
Barbara13 10.04.2016 22:07
ciekawa propozycja
halina17 10.04.2016 21:17
Dość ciekawe ...
Stenka 10.04.2016 20:04
fajna propozycja
Skotka 10.04.2016 20:01
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak