Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki szpinakowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśnik

szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
siemię lniane 1/2 szklanki
sól
Papryka ostra mielona Prymat

farsz

serek śmietankowy 1 sztuka
łosoś wędzony plastry 150 gram
ogórek kiszony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: roladki szpinakowe

szpinak podsmażyć z czosnkiem, doprawić solą i papryką, dodać zmielone siemię lniane. Białko ubić. po ostygnięciu szpinaku dodać żółtko i ubite białko do szpinaku. Wyłożyć masę na blachę i upiec w 200 stopniach ok 10 minut.

Po wystygnięciu "placka" szpinakowego, posmarować go serkiem, posypać papryką ostrą, wyłożyć łososia i położyć po ogórka kiszonego podzielonego na 4 cząstki. Następnie zwinąć placek w rulon i zawinąć w folię spożywczą.

Schować do lodówki na minimum 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 26.01.2016 19:27
cała deska pysznych, atrakcyjnych przekąsek!
Bernadeta1 26.01.2016 17:27
bardzo smaczna i apetycznie wyglądająca przekąska
Kulinarna Ja 26.01.2016 16:53
Super na imprezę :)
Anna169Hosz 26.01.2016 16:12
Dobre na przystawkę i zawsze robią wrażenie na gościach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak