Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szpinakowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 200 g
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
jajko 3 sztuki
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
sól
sok z cytryny 1 łyżka
masło
ser gouda 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szpinakowe

Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę,dodajemy szpinak,smażymy 2 minuty,dodajemy przeciśnięty czosnek,sok z cytryny,sól.Kiedy ostygnie dodajemy żółty ser.
2 Jajka,mleko,mąkę sól zmiksować na gładkie ciasto.Na dużej patelni usmażyć nie grubego omleta.Wysmarować go grubo szpinakiem,zrolować,i panierować najpierw w jajku a potem grubo w bułce tartej.Kiedy ostygnie kroimy wzdłuż na małe kawałki tak by powstały roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 12.11.2012 11:14
wyglądają pysznie
kupiska 12.11.2012 10:41
Musze spróbować ostatnio ciagle jem grzanki i grzanki a to cos nowego,fajne smaki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak