Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki śledziowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4
jabłka 2
cebula
śmietana 18 proc 0,5 szkl.
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki
konfitura 1 łyżka
sok z cytryny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki śledziowe

Jablka zetrzyj na tarce o dużych oczkach,skrop sokiem z cytryny.Cebulę pokrój w drobną kostkę,połącz z jabłkami.Na każdy filet nałoż jabłka z cebulą zwiń i zepnij wykałaczką.Przygotuj sos z chrzanu i śmietany i polej nim roladki.Udekoruj konfitura z mirabelek i pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak