Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki serowo- cukiniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
cukinia 1
sól
pieprz
olej do smażenia
indyk 4 sznycle sznycel
żółty ser 4 plastry z ziołami

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki serowo- cukiniowe

1. Mięso opłucz, osusz, oprósz sola i pieprzem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, posmaruj nim sznycle. Cukinię oczyść, odetnij końce, a resztę potni w podłużne plasterki.
2. Każdy płat mięsa przykryj 1-2 plasterkami cukinii oraz plastrem żółtego sera. Ciasto zwiń. Zepnij wykałaczkami albo obwiąż nitką.
3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż roladki i smaż 10 min. Mięso podawaj np. z ryżem i sosem pomidorowym. Gotowe danie możesz posypać posiekanym tymiankiem lub natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak