Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i rzodkiewką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
szpinak świeży 3 średnie liście
ser żółty 3 plastry
rzodkiewka 3 średnie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Schab rozbijamy tłuczkiem i oprószamy z obu stron przyprawami.
Krok 1 - Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i rzodkiewką foto
2
Na każdym kawałku mięsa układamy umyty liść szpinaku.
Krok 2 - Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i rzodkiewką foto
3
Na szpinak kładziemy po plastrze żółtego sera i startą na tarce o drobnych oczkach rzodkiewkę.
Krok 3 - Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i rzodkiewką foto
4
Zwijamy roladki i zabezpieczamy je wykałaczkami.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Krok 4 - Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 30.07.2015 13:21
doskonale miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak