Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szparagami i roladą ustrzycką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
szparagi zielone 8 sztuk
ser wędzony (rolada ustrzycka) 4 słupki
sól i pieprz
woda do gotowania
cukier 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szparagami i roladą ustrzycką

Ze szparagów usuwamy zdrewniałe kawałki, gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu przekładamy do lodowatej wody, aby zachowały kolor.

Mięso delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na brzegu każdego kawałka rozbitego schabu układamy po 2 szparagi i po 1 słupku rolady ustrzyckiej, zwijamy ciasno i owijamy każdą roladkę nitką, aby się nie rozwinęła.

Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak