Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szparagami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
sól
pieprz
papryka mielona
tymianek
mąka
szparagi zielone 7 (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szparagami

Schabowe rozbijamy dokładnie.
Doprawiamy solą, pieprzem, papryką sypaną i tymiankiem- odstawiamy na 10minut.
Szparagi ostrożnie wyciągamy ze słoika, dzielimy na połówki.
Na każdym plastrze mięsa układamy po 1,5 sztuki szparaga i dokładnie zwijamy.
Lekko otaczamy w mące i mocno obsmażamy z każdej strony.
Następnie podlewamy niecałą szklaną wody i dusimy pod przykryciem ok 30 minut

Podajemy z sosem, który wytworzył się z duszenia ( nie trzeba go już zagęszczać)

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 23.01.2014 11:41
pięknie się prezentują
Krzysztof15 23.01.2014 11:35
pyszne roladki
Pietruszka 23.01.2014 11:11
fajne danie
Janina 23.01.2014 10:26
Wspaniały pomysł;)
Cranberry 23.01.2014 10:14
Pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak