Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze słoniną i porem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 x 125 g
słonina 100 g
por (biała część) 50 g
pestki dyni 2 łyżki
ząbek czosnku
śmietanka kremowa 100 ml
parmezan starty 50 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
masło do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze słoniną i porem

Zaczynamy od przygotowania farszu. Podsmażamy na maśle posiekanego pora, czosnek i pestki dyni. Dodajemy śmietankę i redukujemy. Całość mieszamy ze startym parmezanem i studzimy.
Słoninę kroimy w cieniutkie plasterki i rozkładamy na folii spożywczej plasterek przy plasterku.
Schab rozklepujemy, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Układamy na słoninie, nakładamy farsz i zwijamy w roladkę.
Roladki sczepiamy wykałaczką lub związujemy sznurkiem. Obsmażamy na suchej patelni na złoty kolor i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 12 minut.
Smacznego :)! / Bon Appetit :)!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 05.01.2016 17:25
wspaniałe roladki
Iwusia 05.01.2016 17:10
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak