Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg
pieczarki 40 g
ser pleśniowy 10 g
poczek gotowany 10 plastrów
papryczka chili 3 szt.
pomidor 3 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
cebula 1 szt.
cukinia ½ szt.
olej rzepakowy
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z warzywami

Schab opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Mięso pociąć na 10 plastrów i delikatnie rozbić, uważając aby nie porozrywać poszczególnych kawałków. Każdy plaster mięsa posypać papryką słodką mieloną i białym pieprzem. Ułożyć jeden na drugim, przykryć folią spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki.

Cukinię obrać. Z papryk usunąć gniazda nasienne. Warzywa oraz ser pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po porcji przygotowanych warzyw, po dwa słupki sera pleśniowego i po dwie gałązki tymianku. Oprószyć niewielką ilością soli. Każdy plaster mięsa ciasno zwinąć, tworząc roladkę. Każdą z nich owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką.

Roladki ułożyć naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy roladkami umieścić pieczarki i pomidory pokrojone na ćwiartki, posiekane papryczki chili oraz gałązki tymianku. Całość obficie skropić olejem rzepakowym. Zapiekać 45 minut w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 13.09.2012 07:29
W sam raz na niedzielny obiad
ziutula
ziutula 31.08.2012 08:54
lubię i to bardzo..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak