Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z serem i papryką konserwową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 3 porcje kotletowe
ser żółty 3 plastry
musztarda do posmarowania
papryka konserwowa 1-2 cząstki
sól, pieprz do smaku
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
mąka pszenna do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z serem i papryką konserwową

Schab umyłem i rozbiłem.Każdą porcję posmarowałem musztardą.Położyłem plaster sera.Na końcu mięsa położyłem kilka pasków pokrojonej papryki.Zwinąłem w roladki.Spiąłem wykałaczkami.Opanierowałem w mące nastepnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem przypraw.Opanierowałem w bułce tartej.Smażyłem na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.07.2013 07:20
smaczne roladki
TEtalicha 12.03.2013 15:36
bardzo czesto robie bo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak