Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z pieczarkami i mozzarellą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
pieczarki 6 średnich szt
mozzarella 100 g
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z pieczarkami i mozzarellą

Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na odrobinie oleju. Ser pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kotlety rozbić, wyłozyć na nie farsz i zwinąć w roladki. Podsmazyć na oleju, przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody (lub bulionu) i dusić na małym ogniu ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.04.2014 08:19
smacznie wyglądają
kornelcia 06.04.2014 23:20
smaczna propozycja obiadowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak