Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
pieczarki 300 g
cebula 3 szt
ser feta 100 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat dp panierowania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat wędzona 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie

Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon. Mięso panierujemy w jaku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu.
Z reszty pozostałego farszu możemy przygotować sos. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy ok. 300 ml wody. Dokładamy farsz i gotujemy. Zaciągamy mąką rozmieszaną w wodą. Polewamy roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 29.05.2015 09:50
Schabowe w innej wersji. Wystarczy kilka składników aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak