Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki schabowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • ser żółty

    10 plastrów
  • olej do smażenia

  • jajka

    3 szt
  • przyprawa do kurczaka

    łyżeczka
  • bułka tarta

    do obtoczenia
  • mąka

    do obtoczenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
Schab kroimy na plasterki, rozbijamy na cienkie kotlety i posypujemy solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną z 5 łyżkami wody.
Krok 3 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
W środek każdego kotleta wykładamy po łyżce pieczarek, przykrywamy plastrem sera i zwijamy jak krokiety. Jajko roztrzepujemy, dodajemy przyprawę do kurczaka i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku,
Krok 4 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
Roladki obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy z każdej strony na rumiano.
Krok 5 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
Następnie podsmażone roladki przekładamy do blachy z piekarnika, wlewamy po 5 łyżek oleju i wody i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.W czasie pieczenia roladki podlewamy z wierzchu tłuszczem aby były soczyste.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

30.06.2017 11:18
dobry obiad

Róża1

30.06.2017 09:55
palce lizać :-)

anka1988

30.06.2017 08:31
moja rodzina bardzo takie lubi

Agnieszka-87-25

30.06.2017 07:34
miesne roladki z pieczarkami pychota

IZABELA29

30.06.2017 06:13
Pyszne. Są

Franciszek

30.06.2017 00:29
dobre danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat