Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki schabowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • ser żółty

    10 plastrów
  • olej do smażenia

  • jajko

    3 szt
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • mąka

    do obtoczenia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe z pieczarkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
Schab kroimy na plasterki, rozbijamy na cienkie kotlety i posypujemy solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną z 5 łyżkami wody.
Krok 3 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
W środek każdego kotleta wykładamy po łyżce pieczarek, przykrywamy plastrem sera i zwijamy jak krokiety. Jajko roztrzepujemy, dodajemy przyprawę do kurczaka i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku,
Krok 4 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
Roladki obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy z każdej strony na rumiano.
Krok 5 - Roladki schabowe z pieczarkami foto
Następnie podsmażone roladki przekładamy do blachy z piekarnika, wlewamy po 5 łyżek oleju i wody i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.W czasie pieczenia roladki podlewamy z wierzchu tłuszczem aby były soczyste.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

pestka 30.06.2017 11:18
dobry obiad
Róża1 30.06.2017 09:55
palce lizać :-)
anka1988 30.06.2017 08:31
moja rodzina bardzo takie lubi
Agnieszka-87-25 30.06.2017 07:34
miesne roladki z pieczarkami pychota
IZABELA29 30.06.2017 06:13
Pyszne. Są
Franciszek 30.06.2017 00:29
dobre danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat