Roladki schabowe z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 sztuka
  • pieczarki

    4 sztuka
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • masło

    1 łyżka
  • tymianek

    1 (suszony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy bardzo cienko. Przyprawiamy przyprawami. W każdą porcję zawijamy kapelusz pieczarki i łyżeczkę masła. Szczelnie spinamy wykałaczkami. Gotujemy w parowarze do miękkości ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fijolek91 28.10.2012 17:53
świetne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat