Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 5 większych plastrów
papryka czerwona 5 pasków
szynka wieprzowa 5 plastrów
Musztarda delikatesowa Prymat 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z papryką

Kroki postępowania

1
Schab płuczemy w wodzie i osuszamy. Następnie kroimy w plastry nasze mięsko .Dobrze rozbijamy na cieniutkie kotlety.
Krok 1 - Roladki schabowe z papryką  foto
2
Kotlety oprószamy przyprawy . Smarujemy musztardą i nakładamy na każdy kotlet po jednym plasterku szynki wieprzowej.
Krok 2 - Roladki schabowe z papryką  foto
3
Paprykę myjemy , osuszamy. Po osuszeniu paprykę kroimy w plastry i nakładamy na szynkę . Po nałożeniu zwijamy roladki w rulonik. Gotowe roladki oprószamy pieprzem ,solą ziołową oraz papryką słodką.
Krok 3 - Roladki schabowe z papryką  foto
4
Gotowe roladki dajemy na rozgrzaną patelnię. Roladki smażymy z każdej strony do miękkości mięsa . Czas smażenia około 15-25 minut.
Krok 4 - Roladki schabowe z papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.01.2016 10:26
smaczne mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak