roladki schabowe z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 szt
  • metka wędzona

    200 gr
  • cebula

    1 szt
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

    2 łyzki
  • olej

    3 łyżki
  • orzechy włoskie

    3 łyżki
  • bulion

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawę do mięsa wymieszać z olejem.
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa natrzeć przygotowaną przyprawą trochę zostawić.
Cebulę pokroić w kostkę dodać do metki,orzechy większe kawałki tez dodać do metki i pozostałą przyprawę wymieszać.Farsz wyłożyc na kotlety.Zwinąć roladki spiąć szpilką do mięsa lub obwiązać nitką.Gotowe roladki obsmazyć na ładny brązowy kolor następnie podlewać bulionem i gotować do miekosci.Roladki podajemy na ciepło .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 23.01.2014 13:27
Super danie :)
Róża1 02.01.2014 14:01
pyszne mięsko !!!!
romanrafal 16.11.2013 16:34
super roladki
Łukasz15 09.11.2013 10:39
Muszą być pyszne
ONY_za_kare 07.10.2013 11:02
pyszne roladki!
Róża1 26.09.2013 10:35
bardzo smacznie wyglądają:-)
adelajda 18.09.2013 10:50
super połaczenie !!!
Adam/ZUB3R 22.05.2013 22:12
smaczne roladki
Alex_M 30.03.2013 15:43
bardzo dobre!
Bernadeta1 28.02.2013 22:05
kiedyś robiłam z metką ale po upieczeniu roladek ta metka w środku wyglądała ciągle surowo i to mi przeszkadzało

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat