Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kotlety schabowe
4 szt po 150 g -
mąka
4-5 łyżek z zielonego grochu -
mozzarella
100 g starta wędzona -
pieczarki
4 szt -
jajko
1 szt -
mleko
4-5 łyżek -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
smalec
-
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy.
Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się