Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt po 150 g
  • mąka

    4-5 łyżek z zielonego grochu
  • mozzarella

    100 g starta wędzona
  • pieczarki

    4 szt
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    4-5 łyżek
  • bułka tarta

  • smalec

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy.
Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat