Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt po 150 g
mąka 4-5 łyżek z zielonego grochu
mozzarella 100 g starta wędzona
pieczarki 4 szt
jajko 1 szt
mleko 4-5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
smalec
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami

Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy.
Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak