Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z mielonym mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
mięsa mielonego wieprzowego 30 dag
mała cebulka 1 szt
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
Musztarda sarepska Prymat
pieprz mielony
dużych pieczarek 6 szt
olej
jajko ugotowane na twardo 1 szt
papryka 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z mielonym mięsem

Kotlety rozbić cienko, ale tak, by nie przerwać mięsa. Każdy kotlet posypać Kucharkiem, posmarować cienką warstwą musztardy. Mięso mielone wymieszać z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pieczarki przesmażyć na oleju z drobno pokrojoną cebulą, tak by odparował cały sok. Jajko ugotować na twardo i podzielić na ćwiartki. Z papryki wykroić 4 paseczki (ok.1 cm szerokości). Na kotletach rozsmarowywać mielone, kłaść taką samą warstwę pieczarek, ćwiartkę jajka i paprykę Ew. posypać natką. Zwijać roladki, obsmażyć na rumiano.Przełożyć do rondla, podlać sosem ze smażenia, dodać listek laurowy, ziele, pieprz ziarnisty i rozduszone owoce jałowca. Dusić ok. 40 min. Sos z duszenia podprawić łyżeczką maki ziemniaczanej i maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:23
Dla mięsożerców.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak