Lis

Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami, paprykąoraz serem w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • pieczarki marynowane Smak

    1/25 słoika
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • ser żółty

    100 g

Pozostałe składniki

  • olej do smażenia

  • fasolka szparagowa (mrożona)

    100 g
  • mieszanka mrożonych warzyw meksykańska

    100 g
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab podzielić na kawałki, rozbić na kotlety, posolić i popieprzyć z każdej strony. Ser pokroić na podłużne kawałki, paprykę również pokroić na podłużne kawałki. Na środku każdego schabu ułożyć po kawałku sera oraz papryki i dwie pieczarki marynowane. Spiąć wykałaczką. Smażyć na średnio nagrzanym oleju ok 10 min.
Na drugiej patelni zacząć smażyć fasolkę wraz z mieszanką meksykańską. Warzywa smażyć ok 5-10 min. Do naczynia żaroodpornego ułożyć podsmażone warzywa na nie podsmażone roladki schabowe. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 st. C ok. 20 min.
Lis
Przed podaniem wyjąć wykałaczki ze schabu, idealnie komponuje się z ziemniakami lub frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 22.09.2015 12:15
wyglądają bardzo smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat