Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami, paprykąoraz serem w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

schab bez kości 0,5 kg
pieczarki marynowane Smak 1/25 słoika
papryka czerwona 1/2 szt
sól do smaku
pieprz
ser żółty 100 g

Pozostałe składniki

olej do smażenia
fasolka szparagowa (mrożona) 100 g
mieszanka mrożonych warzyw meksykańska 100 g
olej do smażenia
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat

Porada

Przed podaniem wyjąć wykałaczki ze schabu, idealnie komponuje się z ziemniakami lub frytkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami, paprykąoraz serem w warzywach

Schab podzielić na kawałki, rozbić na kotlety, posolić i popieprzyć z każdej strony. Ser pokroić na podłużne kawałki, paprykę również pokroić na podłużne kawałki. Na środku każdego schabu ułożyć po kawałku sera oraz papryki i dwie pieczarki marynowane. Spiąć wykałaczką. Smażyć na średnio nagrzanym oleju ok 10 min.
Na drugiej patelni zacząć smażyć fasolkę wraz z mieszanką meksykańską. Warzywa smażyć ok 5-10 min. Do naczynia żaroodpornego ułożyć podsmażone warzywa na nie podsmażone roladki schabowe. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 st. C ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.09.2015 12:15
wyglądają bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak