Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z majonezem i ketchupem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
majonez 2 łyżki
ketchup łagodny 2 łyżki
ser żółty 5 dag
pieczarki 8 dag
papryka czerwona 1 sztuka
rukola 5 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z majonezem i ketchupem

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić, pokroić i usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz tymiankiem. Paprykę drobno pokroić.
Krok 1 - Roladki schabowe z majonezem i ketchupem foto
2
Majonez wymieszać z ketchupem, dodać starty ser i wymieszać.
Krok 2 - Roladki schabowe z majonezem i ketchupem foto
3
Rozbić cienko plastry schabu. Oprószyć solą i pieprzem.
Plastry schabu posmarować masą majonezowo-serową.
Krok 3 - Roladki schabowe z majonezem i ketchupem foto
4
Wyłożyć usmażone pieczarki oraz paprykę. Zrolować. Można obwiązać sznurkiem. Usmażyć na złoty kolor.
Wyłożyć na opłukaną rukolę. Można polać majonezem i ketchupem.
Krok 4 - Roladki schabowe z majonezem i ketchupem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 12.04.2014 16:36
o, jakie fajne :)
Lidzia 12.04.2014 07:03
Smaczniutkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak