Roladki schabowe z kiełbasą

Roladki schabowe z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • jajka ugotowane na twardo

    1 sztuka
  • kiełbasa wędzona

    80 gram
  • boczek wędzony

    30 gram
  • ser żółty

    4 plasterki
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Tymianek suszony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
Mięso rozbić, cienko posmarować musztardą i posypać papryką, tymiankiem, pieprzem i solą.
Krok 2 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
Kiełbasę, boczek, jajko i ogórka pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć najpierw boczek. Dodać pozostałe składniki i smażyć ok. 5 minut.
Krok 3 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
Na każdy płat mięsa położyć plasterek sera i nadzienie. Zwinąć roladki, jeśli trzeba spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 5 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przed podaniem podpiec 15 minut w piekarniku w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat