Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z jarmużem i rukolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól i pieprz
jarmuż 100 g
rukola 100 g
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z jarmużem i rukolą

1. Plastry schabu cienko rozbić , oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Rukolę oraz jarmuż umyć , osuszyć.
2.W ganku rozgrzać masło . Czosnek przepuścić przez praskę. Poddusić chwilę na maśle wraz z jarmużem. .
3.Na każdy plaster schabu nakładać dużą łyżkę jarmużu z czosnkiem oraz rukolę. Zwinąć roladki. Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
4.Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym , piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 28.12.2015 13:43
Dziękuję :)
bertpvd 26.12.2015 12:09
ale piękne roladki !
Krzysztof15 26.12.2015 07:12
super roladki
SzczyptaChili 26.12.2015 00:36
Dziękuję :)
Jadwiga/Jaga85 26.12.2015 00:25
Bardzo smacznie!
Damiano
Damiano 26.12.2015 00:21
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak