Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z grzybami leśnymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry,
podgrzybki 600 g,
cebula 1 szt,
masło klarowane 2 łyżki,
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 2 do panierowania,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z grzybami leśnymi

Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne dodać obraną posiekaną cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. Następnie dodać oczyszczone wymyte i drobno posiekane grzyby ( u mnie są grubiej pokrojone bo tak lubimy) i podsmażymy do odparowania płynu, doprawiamy solą i pieprzem.

Plastry schabu myjemy i osuszamy a następnie przez folie rozbijamy na cienkie płaty uważając aby nie podziurawić mięsa. Płaty oprószyć solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.

Następnie nałożyć na mięso farsz i zawinąć w roladę. Rolady panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku, a potem w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubioną surówką i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:19
Dobre jadło.
jejkuchnia 03.10.2017 13:37
Przepyszne roladki. :)
katarzynka455 03.10.2017 11:25
Pyszne roladki:)
bietka 03.10.2017 10:44
pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak