Roladki schabowe z grzybami leśnymi

Roladki schabowe z grzybami leśnymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    3 plastry,
  • podgrzybki

    600 g,
  • cebula

    1 szt,
  • masło klarowane

    2 łyżki,
  • sól morska

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku,
  • bułka tarta

    do panierowania
  • jajka

    2 do panierowania,
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne dodać obraną posiekaną cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. Następnie dodać oczyszczone wymyte i drobno posiekane grzyby ( u mnie są grubiej pokrojone bo tak lubimy) i podsmażymy do odparowania płynu, doprawiamy solą i pieprzem.

Plastry schabu myjemy i osuszamy a następnie przez folie rozbijamy na cienkie płaty uważając aby nie podziurawić mięsa. Płaty oprószyć solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.

Następnie nałożyć na mięso farsz i zawinąć w roladę. Rolady panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku, a potem w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubioną surówką i ziemniaczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

13.10.2017 03:19
Dobre jadło.

jejkuchnia

03.10.2017 13:37
Przepyszne roladki. :)

katarzynka455

03.10.2017 11:25
Pyszne roladki:)

bietka

03.10.2017 10:44
pyszny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat