Roladki schabowe z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    400 g
  • boczek wędzony

    100 g
  • mozzarella

  • gruszki

    2
  • ząbek czosnku

  • mięta liście

  • woda

    100 ml
  • sól

  • pieprz

  • cynamon

  • oliwa

  • curry

  • sos sojowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab oczyścić, pokroić w plastry, następnie rozbić tłuczkiem i przyprawić solą i pieprzem oraz curry. Boczek pokroić w cienkie plastry. Tak samo mozzarellę.
Gruszki obrać i pokroić w ćwiartki. Na plastry schabu kładziemy boczek, ser i ćwiartkę gruszki oraz listki mięty. Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy schab ze wszystkich stron.
Czosnek kroimy w plasterki a pozostałą gruszkę szatkujemy. Dodajemy do schabu na patelni, przyprawiamy pieprzem, łyżką sosu sojowego i szczyptą cynamonu. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem 10 minut na wolnym ogniu. Podawać np. z kaszą na sosie gruszkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 26.07.2016 08:52
super roladki;)
wwwiolka 25.07.2016 23:11
Bardzo fajny przepis.
Beatris 25.07.2016 22:55
Coś dla mnie, uwielbiam połączenie mięska z owocami, pycha :)
Motorek 25.07.2016 22:14
fajne roladki
agnieszka214 25.07.2016 21:48
Muszę ciekawie smakowac
Krzysztof15 25.07.2016 21:30
bardzo smaczne
Renata9 25.07.2016 21:20
Świetne roladki, z gruszką jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat