Roladki schabowe z farszem pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • cebule

    2 sztuki
  • mleko

  • sól i pieprz

Farsz

  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebule

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka , posiekanego
  • ser żółty

    100 g w kawałku
  • masło 82%

    100 g
  • sól i pieprz

  • masło

    2 łyżki

Panierka

  • jajka

    3 sztuki
  • mleko

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 szklanki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe z farszem pieczarkowym foto
Schab myjemy , osuszamy. Kroimy w 2 cm. plastry , rozbijamy cienko. Cebulę obieramy , kroimy w piórka. W pojemniku układamy warstwy schabu , przykrywamy piórkami cebuli oraz oprószamy solą i pieprzem. Czynność powtarzamy do wykończenia składników. Całość zalewamy mlekiem , odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia schab wyjmujemy z mleka , osuszamy na ręczniku papierowym.
Krok 2 - Roladki schabowe z farszem pieczarkowym foto
Farsz:Obrane pieczarki oraz cebulę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę , dodajemy pieczarki. Smażymy do odparowania płynu , doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy natkę pietruszki , mieszamy.
Krok 3 - Roladki schabowe z farszem pieczarkowym foto
Ser żółty oraz masło kroimy w paski. Na każdym plastrze schabu rozsmarowujemy farsz pieczarkowy , kładziemy pasek sera i masła. Zwijamy ścisło roladki.
Krok 4 - Roladki schabowe z farszem pieczarkowym foto
Panierka:Jajka mieszamy z mlekiem. Każdą roladkę maczamy w jajkach a następnie w bułce tartej. Tłuszcz rozgrzewamy. Smażymy mięso na rumiano z obu stron. Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 11.02.2017 09:17
pyszny obiad
Poison1988 09.02.2016 08:03
można jeść oczami :)
Pani Domu 08.02.2016 14:54
ciekawy pomysł na roladki
kuchcik89 08.02.2016 13:16
muszą byc pyszne :) uwielbiam pieczarki :)
wyattearp 08.02.2016 12:13
super roladki
Agata3 08.02.2016 11:26
przepyszne :)
IZABELA29 08.02.2016 11:09
pysznie wyglądają
w mojej kuchni 08.02.2016 10:52
I na zimno i na ciepło bym zjadła
SzczyptaChili 08.02.2016 09:46
Dziękuję :)
gosia56 08.02.2016 09:26
pyszne roladki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat