Roladki schabowe z camembertem i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt.
  • szpinak mrożony

    4 łyżki
  • ser camembert

    100 g
  • czosnek ząbki

    2
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na łyżce oleju zeszkilć posiekany czosnek, dodać szpinak, dusić przez 5 minut. Doprawić do smaku. Ser pokroić na cienkie plastry, ułożyć na kotletach. Nałożyć warstwę szpinaku i zrolować. Obwiązać nicią i obtoczyć w mące. Usmażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron na chrupiąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat