Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem

Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plaster
  • boczek parzony

    10 dag
  • ogórek kiszony

    2 sztuka
  • Musztarda sarepska Prymat

    4 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    3 łyżka
  • śmietana 30%

    200 ml
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem

Schab rozbijamy na cienkie kotlety. Smarujemy musztardą, doprawiamy odrobiną soli i czarnego pieprzu.

Boczek kroimy na 8 równych plastrów, a ogórki wzdłuż na ćwiartki.

Na każdym kotlecie układamy po 2 plasterki boczku i po 2 kawałki ogórków.

Zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami.

Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Wlewamy śmietanę, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15-20 minut.

Powstały sos doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Krzysztof15 03.05.2014 08:37
bardzo lubie takie roladki
Sroczka 02.05.2014 21:45
Jaki pyszny obiadek.
gosia1988 02.05.2014 21:19
Lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat