Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab
4 plaster -
boczek parzony
10 dag -
ogórek kiszony
2 sztuka -
Musztarda sarepska Prymat
4 łyżeczka -
olej rzepakowy
3 łyżka -
śmietana 30%
200 ml -
sól do smaku
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem
Boczek kroimy na 8 równych plastrów, a ogórki wzdłuż na ćwiartki.
Na każdym kotlecie układamy po 2 plasterki boczku i po 2 kawałki ogórków.
Zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami.
Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Wlewamy śmietanę, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Powstały sos doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze (3)