Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plaster
boczek parzony 10 dag
ogórek kiszony 2 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczka
olej rzepakowy 3 łyżka
śmietana 30% 200 ml
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem

Schab rozbijamy na cienkie kotlety. Smarujemy musztardą, doprawiamy odrobiną soli i czarnego pieprzu.

Boczek kroimy na 8 równych plastrów, a ogórki wzdłuż na ćwiartki.

Na każdym kotlecie układamy po 2 plasterki boczku i po 2 kawałki ogórków.

Zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami.

Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Wlewamy śmietanę, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15-20 minut.

Powstały sos doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 03.05.2014 08:37
bardzo lubie takie roladki
Sroczka 02.05.2014 21:45
Jaki pyszny obiadek.
gosia1988 02.05.2014 21:19
Lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak