Roladki schabowe pieczone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinii

    150 g
  • marchewka

    1
  • pieczarek

    50 g
  • kaparów z zalewy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • chili do smaku

  • masła

    2 łyżki
  • żółtego sera

    50 g
  • słodka papryka do posypania

  • imbir świeży

    5 cm
  • olej

    kilka łyżek
  • schab bez kości

    700 g
  • suszone pomidory

    6 (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe pieczone foto
Marchew i cebulę obrać a potem umyć.
Marchew, cukinię i imbir zetrzeć na tarce, cebulę i pomidory pokroić w kostkę a pieczarki pokroić w plasterki i posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić przygotowane składniki oraz kapary i podsmażyć farsz a potem doprawić do smaku i przestudzić.
Krok 2 - Roladki schabowe pieczone foto
Schab umyć, osuszyć i pokroić na 5 grubych plastrów i rozbić cienko tłuczkiem do mięsa..
Posolić i oprószyć pieprzem.
Na każdy płat schabu nałożyć porcję farszu, rozsmarować po mięsie i zwinąć w roladę.
Krok 3 - Roladki schabowe pieczone foto
Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem a na nie zetrzeć masło i ser na tarce o drobnych oczkach i oprószyć papryką.
Krok 4 - Roladki schabowe pieczone foto
Tak przygotowane roladki przykryć pokrywką, naczynie wstawić do piekarnika.
Nastawić temperaturę na 200 stopni a gdy piekarnik się nagrzeje piec 25 minut.
Potem zdjąć pokrywkę i podpiec do zrumienienia się wierzchu roladek około 3 minuty.
Krok 5 - Roladki schabowe pieczone foto
Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
chinata 29.07.2015 14:41
Wygląda rewelacyjnie. Idę robić. :)
ZEWA 08.01.2014 22:50
dziękuję a roladki polecam
2milutka 08.01.2014 17:59
farsz rewelacyjny Ewciu:)
everay 08.01.2014 17:21
napewno przepyszne:)
Barbara13 08.01.2014 17:12
Ależ apetyczne
noninka77 08.01.2014 17:07
ciekawe połączenie:)
iwi 08.01.2014 17:00
Robi wrażenie i wzmaga apetyt
Czyki 08.01.2014 16:55
Bardzo ciekawe połączenie i pięknie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat