Roladki schabowe ostre

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • ogórki kiszone

  • cebula

  • ser

  • musztarda rosyjska

  • majeranek Przyprawa uniwersalna kucharek. chili

  • schab

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab podzielić na kotlety, nasmarować solą, pieprzem, chili i vegetą.
Każdy cienko ubić.
Posmarować musztardą. Na każdy położyć kawałek
ogórka, cebuli i sera. Zwinąć roladki i pospinać wykałaczkami. Doprawić.
Smażyć na złoto z każdej strony. Gdy będą miękkie podlać
odrobiną wody i podusić jeszcze 10 minut, powstanie wtedy sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna223 15.08.2012 12:58
dzięki:)
iknkirke 16.06.2011 10:57
pycha
gusia1000 20.12.2010 01:19
Śliczny wygląd i na pewno smak.
Justyna223 12.07.2010 21:55
dziękuję:)
wedith1 10.07.2010 10:40
Fajne! i smakowicie wyglądają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat