Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe Eli z jabłkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny 5 łyżek
cebula 1 szt
kotlety schabowe 1 szt. (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe Eli z jabłkami

Kroki postępowania

1
Obraną cebulę drobno pokroić.Umyty i osuszony kotlet rozbić tłuczkiem na cienki płat.
Krok 1 - Roladki schabowe Eli z jabłkami foto
2
Jabłka umyć,obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne.Pokroić jabłka w kostę i skropić sokiem z cytryny żeby nie zczerniały.Jabłka odsączyć z soku,dodać majeranek,sól,pieprz i wymieszać.Częśc jabłek rozłożyć na kotlecie.
Krok 2 - Roladki schabowe Eli z jabłkami foto
3
Ciasno zwinąć kotlet w roladkę i obwiązać nićmi kuchennymi.W rondelku rozgrzać olej i obsmażyć roladkę ze wszystkich stron na rumiano.Do roladki dodać cebulę i jeszcze smażyć razem.aż cebula się zeszkli.Podlać mięso wodą,dodać czosnek dla złamania smaku i dusić około 30 minut.Do roladki dodać pozostałe jabłka i dusić jeszcze około 8 minut pod przykryciem.Rondelek odkryć i odparować wodę z jabłek.
Krok 3 - Roladki schabowe Eli z jabłkami foto
4
Gotową roladkę odwinąć z nici i pokroić na plastry.Podawać roladkę z uprażonymi jabłkami.Smacznego!.
Krok 4 - Roladki schabowe Eli z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 14:08
Są znakomite.
polly66 28.11.2012 20:39
ładna różyczka
Mysiunia 27.11.2012 21:46
bardzo ładnie Ci wyszły :)
Lemon 27.11.2012 21:07
pycha
gosia56 27.11.2012 20:32
lubię takie połaczenie.
kamyk 27.11.2012 20:27
pycha roladki
jolanta19 27.11.2012 20:04
super
Sylwia26 27.11.2012 19:39
ślinka leci:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak