Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 7 szt
jajko 3 szt
śmietana gęsta kwaśna 2 łżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

schabowe umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,rozbić jak najcieniej,leciutko posolić.
Jajka rozbić,dodać śmietanę,troszkę vegety,i pieprzu(wszystko dokładnie roztrzepać,na jednolitą masę)
Koperek posiekać,na każdy rozbity kotlet,nakładać po trochu masła, i posiekanego koperku.
Zawijać ścisło roladki,najpierw boki,potem przód,następnie panierować w bułce tartej,masie jajeczno-śmietanowej ,na końcu znów w bułce tartej.
Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor około 8-10 min,kilkakrotnie przekręcając żeby się dopiekły.(można podlać odrobinę wody i parować kilka minutek pod przykryciem) U nas się nie paruje,lubimy chrupiące roladki.
Polecam i Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak