roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 plastry szynki

  • masło czosnkowe

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól, pieprz

  • schab bez kości

    4 plastry
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schaby rozbić tłuczkiem na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. każdy plaster posmarować masłem czosnkowym, ułożyć na nich plastry szynki. ciasno zwinąć, zaczynając od założenia boków. jajka rozmącić, można dodać do nich przyprawy. zwinięte schaby panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na średnim ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat