Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczku 6 plastrów
żółtego sera 6 plastrów
ogórków konserwowych 3 sztuki
cebuli 1 sztuka
pieprz, sól do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka do obtaczania
bulion 1/4 l
schab 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Schab skrapiamy wodą i rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy solą i pieprzem. Na rozbite mięso
położyć plaster boczku, sera i połówkę przekrojonego wzdłuż ogórka oraz kawałek cebuli
pokrojonej w ósemki. Całość rolujemy, obwiązujemy nicią (ew. spinamy wykałaczką). Roladki obtaczamy w mące i rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. Podlewamy bulionem i dusimy do miękkości roladek ok 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kome 04.04.2011 21:58
ślicznie zrobione
Misiakova 23.03.2011 16:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak