Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz;

kasza gryczana 1 woreczek,
podgrzybki 250 g,
cebula 1 szt, większa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku,
olej do smażenia

dodatkowo ;

kotlety schabowe 3 -4 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Farsz;
Kasze ugotować al.dente, grzyby rozmrozić odcisnąć z nadmiaru wody , smażyć na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą. Ugotowaną kasze dodać do grzybów wymieszać i smażyć jeszcze około 15 minut razem doprawiając pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Kotlety rozbić ,natrzeć solą i pieprzem , nałożyć farsz , ciasno zwinąć w roladę .
Obwinąć folią aluminiową ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Włożyć do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Po upieczeniu zdjąć folie a roladki pokroić w grubsze plastry.
Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 20.04.2017 11:09
Dziękuję ,danie jest bardzo smaczne, ja robiłam pierwszy raz i na pewno bede wracać do tego dania.;)
MonikaW 19.04.2017 15:28
Dodałam do księgi ☺
Bożena Matuszczyk 19.04.2017 00:21
Bardzo dobre robiłam pierwszy raz , smaczne;)
gusia1000 19.04.2017 00:17
Na pewno są smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak