Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 3 plastry
ogórki konserwowe 2
ser żółty 3 plastry
szynka 3 plastry
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
smalec
sól
pieprz
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Schab ubić na cienkie plastry. Z obu stron posypać solą i pieprzem. Każdy kawałek posmarować musztardą. Ogórka pokroić w paseczki. Na każdy kawałek mięsa nałożyć, ser żółty, ogórka, szynkę. Ciasno zwinąć. Spiąć szpikulcami. Obtoczyć w jajku i bułce. Piec na smalcu, na wolnym ogniu. Po upieczeniu i wystudzeniu pokroić w plasterki. Można podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak