Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 3 plastry
ser żółty 100 g
cebula czerwona 1 szt
olej do smażenia
papryka konserwowa 1 szt
pieczarki 6 szt
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Ser ścieramy na drobnej tarce.
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Schab rozbijamy jak na kotlety i oprószamy solą. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki lub plasterki i podsmażamy z pokrojoną w kostkę połową cebuli. Na mięsie układamy ser żółty,
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
nastepnie cebulkę pokrojoną w plasterki,
Krok 3 - Roladki schabowe foto
4
dajemy paski papryki oraz łyżkę pieczarek. Całość zwijamy w roladkę, panierujemy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej.
Krok 4 - Roladki schabowe foto
5
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Krok 5 - Roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 09.10.2014 23:10
to jest super przepis
Magula 21.09.2014 10:11
Polecamy, były pyszne
pajbek 21.09.2014 10:09
Pyszne roladki :-)
bietka 21.09.2014 08:04
wyglądaja smakowicie :)
halinah 20.09.2014 22:22
lubię takie :)
as28 20.09.2014 22:00
mniam mniam
Iwusia 20.09.2014 21:52
zjadłabym taką roladkę
dodi 20.09.2014 21:50
pyszności, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak