Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2
papryka czerwona 1/4
cebula 1/4
ser wędzony 4 plastry
sól do smaku
jajko 1
płatki kukurydziane do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Kotlety rozbić, posolić.
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Na każdym ułożyć plastry sera, paski papryki i piórka cebuli.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
Zwinąć w roladki. Panierować w roztrzepanym jaju.
Krok 3 - Roladki schabowe foto
4
Następnie w płatkach kukurydzianych. Usmażyć na rozgrzanym oleju, ze wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 4 - Roladki schabowe foto
5
Podawać z ziemniakami, frytkami i surówką.
Krok 5 - Roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alberto 22.06.2014 08:54
smacznie mniam
DorotaZ 03.04.2014 19:07
Ja najczęściej takie roladki robię z piersi z kurczaka
Milka100 02.04.2014 22:06
smaczne roladki
Pani Domu 02.04.2014 20:00
przepyszne mięsko
kasienka23 02.04.2014 19:55
pyszne takie mięsko!
barbara11561 02.04.2014 18:14
świetne ,robię też z serem ale z wędzonym nie robiłam jeszcze:)
jowant 02.04.2014 17:06
przepysznie wyglądają aż apetytu nabrałam :D
Agata3 02.04.2014 16:51
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak