Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól
Musztarda delikatesowa Prymat
papryka konserwowa
cebula biała
schab 5 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Schab ubijamy na cienkie kotlety.
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Przyprawiamy papryka, solą i pieprzem.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
Smarujemy musztardą i posypujemy lubczykiem. Na to układamy cebulę.
Krok 3 - Roladki schabowe foto
4
Do tego układamy paprykę peperoni pikantną konserwową.
Krok 4 - Roladki schabowe foto
5
Kotlety zwijamy w ciasne rulony. Jeśli są nieokiełznane mocno możemy je wykałaczkami spiąć.
Krok 5 - Roladki schabowe foto
6
Smażymy z obu stron na złoty kolor z niewielką ilością oliwy. Następnie dolewamy trochę wody i dusimy przez jakiś czas.
Krok 6 - Roladki schabowe foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.02.2013 11:36
na pewno smaczne
Paolcia 04.02.2013 10:45
Ładne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak