Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
pieczarki ok 10 sztuk
marchew 2 sztuki
jajko 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, lekko oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić w plastry albo ósemki, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać do pieczarek razem przesmażyć. Przestudzić. Pietruszkę opłukać, osuszyć, drobno pokroić i dodać do farszu. Wbić jajko, dodać łyżkę tartej bułki, wymieszać i doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na płaty misa i zwijać roladki. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.05.2013 11:00
bardzo chętnie takie zrobię
Marek6 23.09.2011 15:09
super
katarzynka455 09.09.2011 10:26
bardzo smacznie
czekoladka_m 07.09.2011 10:05
Mniam, ale muszą być pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak