Roladki schabowe

Roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    700 g
  • plasterki boczku

  • platerki sera żółtego

  • ogórki kiszone

  • cebula

  • sól, pieprz

  • majerenek

  • Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat

  • ketchup

  • musztarda

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe

Schab umyć, osuszyć, pokroić na 1 cm plastry. Cienko rozbić. Musztardę wymieszać z ketchupem i rozsmarować na rozbitych płatach. Ułożyć plasterek boczku, sera. Cebulę obrać pokroić w pióra, ogórki pokroić w ćwiartki.Ułożyć na plastrach. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące, podsmażyć na rozgrzanym oleju przez ok 10 min. Podlać wodą. Dusić ok 20 min. Sos podprawić mąką ze śmietaną.Polać roladki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

czekoladka_m 11.04.2012 16:07
Robię bardzo podobne. Pyszniutkie;)
Wiesława1 27.12.2011 20:59
wyglądają smakowicie
Goya 31.08.2011 09:45
pieknie wygląda
Pola5 22.07.2011 23:29
wyglądają pysznie!
Monika193
Monika193 16.07.2011 23:42
polecam te roladki - są pyszne
iknkirke 03.05.2011 14:02
smaczne
Marzena40 13.04.2011 08:42
wspaniale wyglądają.....az ma się ochote na jedzonko
Mirka-Ludomila 01.04.2011 08:00
piękne
marta1371 10.03.2011 18:01
smaczne
aginaa 10.03.2011 13:46
slicznie wygladaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat