Roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    700 g
  • plasterki boczku

  • platerki sera żółtego

  • ogórki kiszone

  • cebula

  • sól, pieprz

  • majerenek

  • Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat

  • ketchup

  • musztarda

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć, pokroić na 1 cm plastry. Cienko rozbić. Musztardę wymieszać z ketchupem i rozsmarować na rozbitych płatach. Ułożyć plasterek boczku, sera. Cebulę obrać pokroić w pióra, ogórki pokroić w ćwiartki.Ułożyć na plastrach. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące, podsmażyć na rozgrzanym oleju przez ok 10 min. Podlać wodą. Dusić ok 20 min. Sos podprawić mąką ze śmietaną.Polać roladki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 11.04.2012 16:07
Robię bardzo podobne. Pyszniutkie;)
Wiesława1 27.12.2011 20:59
wyglądają smakowicie
Goya 31.08.2011 09:45
pieknie wygląda
Pola5 22.07.2011 23:29
wyglądają pysznie!
Monika193 16.07.2011 23:42
polecam te roladki - są pyszne
iknkirke 03.05.2011 14:02
smaczne
Marzena40 13.04.2011 08:42
wspaniale wyglądają.....az ma się ochote na jedzonko
Mirka-Ludomila 01.04.2011 08:00
piękne
marta1371 10.03.2011 18:01
smaczne
aginaa 10.03.2011 13:46
slicznie wygladaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat