Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki rybne podane na puree buraczano-chrzanowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1-2 szt (w moim wypadku świeża flądra)
burak ćwikłowy 2 szt
chrzan 1 łyżeczka
sól do smaku
ogórek konserwowy Smak do dekoracji
koperek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne podane na puree buraczano-chrzanowym

Kroki postępowania

1
Buraki ugotować do miekkości, ostudzić;
Filet ryby - sprawdzić czy są ewentualnie ości i usunąć je pincetą.
Doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie pokryć cieniutko krojonymi plastrami buraka.
Krok 1 - Roladki rybne podane na puree buraczano-chrzanowym foto
2
Zrolować filet zaczynając od "najcięńszego boku".
Krok 2 - Roladki rybne podane na puree buraczano-chrzanowym foto
3
Wyrównać końcówki rolady odcinając "nierówne" boki, a następnie przeciąć na 3 równe kawałki, tak aby powstały 3 kawałki roladki rybnej;
Krok 3 - Roladki rybne podane na puree buraczano-chrzanowym foto
4
Roladki nabić na wykałaczkę;
Formę pokryć papierem do pieczenia,ułożyć roladki i skropić oliwą. Piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Pozostałe buraki zetrzeć na tartce o najmniejszych oczkach, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać z chrzanem, skropić oliwą i odstawić na 15 minut do lodówki.
Krok 4 - Roladki rybne podane na puree buraczano-chrzanowym foto
5
Na talerz wykładać po łyżce puree buraczano-chrzanowego, kłaść na to upieczoną roladkę rybną. Ozdobić kawałkami ogórka, buraka i gałązkami koperku ( opcjonalnie);
Smacznego!
Krok 5 - Roladki rybne podane na puree buraczano-chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 20.12.2013 11:13
ale pieknie wyglada!
kasienka23 19.12.2013 18:38
fajnie się prezentuje!
mufinka79 19.12.2013 17:47
Super przystaweczka :)
aniagdz 19.12.2013 17:25
już kradnę!
Beata999 19.12.2013 16:32
Ładne fląderki.
eMMe 19.12.2013 14:52
Świetne roladki:)
Laila2786 19.12.2013 14:48
świetny pomysł, prezentują się wysmienicie
Olga_SK 19.12.2013 13:09
Świetny pomysł na urozmaicenie zwykłego śledzia :)
Kolorowa 19.12.2013 11:28
proste i przyjemne ;)
norweska20 19.12.2013 10:53
smakowite te roladki
Alex_M 19.12.2013 10:46
apetyczne danie z pięknym kolorkiem :)
pierniczkowo 19.12.2013 10:38
ładnie podane śledziki :)
kriko 19.12.2013 10:29
bardzo pyszny
Krzysztof15 19.12.2013 10:16
wygladaja bardzo pysznie
fotoviderek 19.12.2013 10:13
Kolejne Twoje powalające danie :)
Megg 19.12.2013 10:06
prezentują się wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak