Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki rybne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 3
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2
olej rzepakowy
sok z cytryny 30 ml
przyprawa do potraw Kucharek
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cebula 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne

Kroki postępowania

1
Filety rybne opłukujemy w wodzie i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy na plastry.
Krok 1 - Roladki rybne  foto
2
Sok z cytryny dajemy do mniejszej miseczki , dodajemy wszystkie przyprawy i całość dobrze mieszamy. Gotową marynatą nacieramy rybę z każdej strony.
Krok 2 - Roladki rybne  foto
3
Na natartą rybę dajemy plastry cebulki i zwijamy w roladki spinając trzema wykałaczkami aby podczas smażenia rybki się nie rozpadły.
Krok 3 - Roladki rybne  foto
4
Gotowe ryby dajemy na rozgrzaną patelnię i smażymy na małym ogniu aż rybki nabiorą złotego koloru i będą w środku upieczone.
Krok 4 - Roladki rybne  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena_141 17.02.2016 13:50
ciekawy pomisł
Maridka19 13.02.2016 14:52
U nas też bardzo lubią rybki :)
adelajda 13.02.2016 14:03
Uwielbiam ryby :)
Motorek 13.02.2016 11:18
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak