Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki po bawarsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 2 kotlety
kapusta kiszona 20 dkg
boczek wędzony 4 plasterki
cebula 1 szt
pieczarki 2 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki po bawarsku

Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażyć aż kapusta zacznie się złocić. Doprawić pieprzem.
Karkówkę rozbić, na każdym kotlecie ułożyć boczek, nałożyć farsz i zwinąć roladki. Mąkę wymieszać z przyprawami i panierować roladki.
Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, dodać pozostały farsz, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić jeszcze 10 minut.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i buraczki na occie. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 03.09.2015 22:49
Fantastyczne mięsko:)
Łukasz15 03.09.2015 22:02
Apetyczne mięso
dollce 03.09.2015 21:41
pyszności ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak