Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki obiadowe z parówką, kaspustą i mielonym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 3 szt
kapusta włoska 3-5 liście
mięso mielone 30 dag
bułka 1
czosnek 2 ząbki
jajko 1
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki obiadowe z parówką, kaspustą i mielonym

Parówki obieramy z osłonki, liście kapusty sparzamy. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy na jednolitą masę. Parówki przekrawamy na pół, owijamy kapustą i obklejamy mięsem mielonym, tworząc roladki. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.03.2014 21:13
lubię !!!!!!!
Ania84 06.03.2014 20:35
Roladki będą ładniej wyglądały gdy owiniemy je większą ilością kapusty :)
kasienka23 06.03.2014 19:15
bardzo fajny przepis!
patryska76 06.03.2014 18:46
Ciekawy obiad ;-)
w mojej kuchni 06.03.2014 18:29
smaczne danie podano...
Renata22 06.03.2014 18:28
podoba mi się, bo z pewnościa smaczne danie!
Lidzia 06.03.2014 17:30
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak