Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki obiadowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 4 plasterki
ogórek kiszony 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
parówka 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
sól do smaku
bulion 1 szklanka
olej do smaku
mąka do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki obiadowe

Mięso rozbić tłuczkiem, a następnie posmarować musztardą. Ogórka, marchewkę, cebulę oraz kiełbaskę kroimy w ćwiartki. Po jednym kawałku układamy na roladce i zwijamy. By mięsko się nie rozwinęło, spinamy wykałaczką lub klipsami do mięsa. Mięsko obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni, z każdej strony, a następnie dolewamy bulion, liść laurowy, ziele angielskie oraz przyprawiamy do smaku. Całość przykryć i dusić ok godziny. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.03.2014 23:20
super danie
Seba 17.08.2013 12:27
uwielbiam takie roladki
RenataZ-et 02.06.2013 22:49
klasyka, która zawsze super smakuje
Miki 30.08.2012 22:41
super
AGNIESZKA144 24.08.2012 19:05
PYCHA
angelika14 04.08.2012 19:27
świetny pomysł na obiad jutro zrobię
Angelika10 21.07.2012 01:57
pycha
anna186 09.06.2012 21:10
smaczne
IlonaAlbertos 07.06.2012 23:42
Bardzo apetyczna ta roladka :)
Kikiriki 03.06.2012 11:05
fajne
jolanta19 02.06.2012 18:31
mniam
mufinka79 02.06.2012 10:43
Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak