Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki naleśnikowe z twarożkiem i szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 szkl
mleko 1 szkl + kilka łyżek
woda 1 szkl
jajko 2 szt
olej do smażenia

Farsz

twaróg 500 g zmielonego
rzodkiewka 2 pęczki
szczypiorek 1 pęczek
jogurt naturalny 2-3 łyżki
sól do smaku
szynka wędzona 300 g
sałata masłowa 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki naleśnikowe z twarożkiem i szynką

1. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, odstawiamy na pół godziny, aby napęczniało.
2. Rzodkiewki , szczypiorek i sałatę myjemy, osączamy z wody.
Szczypiorek drobno siekamy, rzodkiewki ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Dodajemy do zmielonego sera, solimy i dokładnie mieszamy razem z jogurtem.
3. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Na każdym naleśniku rozprowadzamy 2 łyżki serka, na wierzch kładziemy po 2 plastry szynki i po liściu sałaty.
Zwijamy ciasno w rulon, schładzamy w lodówce.
Do naleśników pasuje sos jogurtowo- czosnkowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.06.2017 22:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak