Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka
2 szkl -
mleko
1 szkl + kilka łyżek -
woda
1 szkl -
jajko
2 szt -
olej do smażenia
Farsz
-
twaróg
500 g zmielonego -
rzodkiewka
2 pęczki -
szczypiorek
1 pęczek -
jogurt naturalny
2-3 łyżki -
sól do smaku
-
szynka wędzona
300 g -
sałata masłowa
1/2 główki
Przepis i sposób przygotowania Roladki naleśnikowe z twarożkiem i szynką
2. Rzodkiewki , szczypiorek i sałatę myjemy, osączamy z wody.
Szczypiorek drobno siekamy, rzodkiewki ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Dodajemy do zmielonego sera, solimy i dokładnie mieszamy razem z jogurtem.
3. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Na każdym naleśniku rozprowadzamy 2 łyżki serka, na wierzch kładziemy po 2 plastry szynki i po liściu sałaty.
Zwijamy ciasno w rulon, schładzamy w lodówce.
Do naleśników pasuje sos jogurtowo- czosnkowy.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się