Roladki naleśnikowe z twarożkiem i szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    2 szkl
  • mleko

    1 szkl + kilka łyżek
  • woda

    1 szkl
  • jajko

    2 szt
  • olej do smażenia

Farsz

  • twaróg

    500 g zmielonego
  • rzodkiewka

    2 pęczki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • jogurt naturalny

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • szynka wędzona

    300 g
  • sałata masłowa

    1/2 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, odstawiamy na pół godziny, aby napęczniało.
2. Rzodkiewki , szczypiorek i sałatę myjemy, osączamy z wody.
Szczypiorek drobno siekamy, rzodkiewki ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Dodajemy do zmielonego sera, solimy i dokładnie mieszamy razem z jogurtem.
3. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Na każdym naleśniku rozprowadzamy 2 łyżki serka, na wierzch kładziemy po 2 plastry szynki i po liściu sałaty.
Zwijamy ciasno w rulon, schładzamy w lodówce.
Do naleśników pasuje sos jogurtowo- czosnkowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 24.06.2017 22:09
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat