Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki nadziane włoskimi specjałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 10 plastrów
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
mozzarella 30 dag
suszone pomidory w zalewie 10 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki nadziane włoskimi specjałami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy a następnie rozbijamy cienko. Posypujemy solą, oraz mielonym pieprzem i układamy na każdym kawałku po trochu sera mozzarella i jednym suszonym pomidorze. Całość zwijamy w roladki.
Krok 1 - Roladki nadziane włoskimi specjałami foto
2
Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z każdej strony, a następnie układamy w garnku i podlewamy wodą.
Krok 2 - Roladki nadziane włoskimi specjałami foto
3
Całość dusimy na małym ogniu aż roladki będą miękkie.
Krok 3 - Roladki nadziane włoskimi specjałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 04.01.2014 19:50
świetny przepis!
Mniam 04.01.2014 00:21
Uwielbiam takie roladki- niebo w gębie:)
tessinka 03.01.2014 21:03
to co lubię :)
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 17:53
Ciekawe połączenie smaków
idealme 03.01.2014 17:20
pyszności! :)
Anna133 03.01.2014 16:43
moje ulubione ,coś wspaniałego
GOSIA18 03.01.2014 16:20
uwielbiam takie "rarytasy"
IwonaDD 03.01.2014 16:09
pyszności!
Monika10 03.01.2014 15:58
uwielbiam takie mięsko
iwi 03.01.2014 15:56
Prezentują się znakomicie
patryska76 03.01.2014 15:51
Pyszne roladki ;-)
sanielcia 03.01.2014 15:47
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak