Roladki na jeden kęs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    ok50 dag okrawki z szynki czy karczk
  • ser żółty

    ok 1/2 szkl startego
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • ogórek kiszony

    ok4 szt
  • sól

  • pieprz

  • bulion

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy mięso. Można użyć czosnek granulowany. Ogórek kroimy na potrzebne nam kawałki. Na każdy plasterek mięsa (jeśli są małe składamy po dwa zakładając troszkę jeden na drugi) kładziemy kawałek ogórka oprószamy serem i zwijamy roladki. Można spiąć wykałaczką. Roladki obsmażamy na patelni, podlewamy bulionem albo wodą dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 23.06.2017 12:06
pyszności .....:)
mirosława4 23.06.2017 12:00
bardzo dobre
mysza75 23.06.2017 11:27
bardzo smaczne roladki
w mojej kuchni 23.06.2017 11:19
fajne takie małe kąski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat