Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mielone w szynce

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Bardzo lubimy takie eksperymenty w kuchni. W zasadzie to wykorzystywanie tego, co mamy pod ręką. Nic tak nie pobudza wyobraźni, jak kilka składników na blacie. Spróbujcie naszej propozycji, która nam przypadła do gustu - oto przepis na roladki mielone w szynce.

Składniki:

Składniki:

mięso z łopatki wieprzowej mielone 500 gramów
olej 3 łyżki
szynka serrano 200 gramów
żółty ser 150 gramów
Oregano suszone Prymat 1 łyżka
bazylia świeża 1 pęczek

Porada

W przepisie użyliśmy oleju peperoncino.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mielone w szynce

Mięso mieszamy z olejem i oregano.

Plastry szynki układamy na folii aluminiowej, na niej rozsmarowujemy mięso, układamy ser, dodajemy listki bazylii. Zawijamy w roladki i folię.

Pieczemy 35 minut w 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak